Close

Welke stappen zijn nodig voor snelle en veilige cloud adoptie

In veel bedrijven wordt inmiddels fors druk uitgeoefend om tot cloud adoptie te komen. De directie ziet kostenbesparingen en uitstel van investeringen, de business ziet meer agility.

Maar om daar veilig te komen zijn nog wel een paar stappen nodig.

Ik noem er hier een paar.

  1. Ten eerste: wat is dat cloud gebeuren, wat zijn de voordelen, en hoe bereiken we die. Dat cloud geld bespaart is heel wel mogelijk, maar de andere voordelen zijn meestal belangrijker.
  2. Ten tweede: een goed begrip van de risico’s. Natuurlijk is het een nieuwe wereld om derden delen van je IT te laten beheren, en dat vergt een aantal nieuwe technieken. Maar het grootste risico is misschien wel om onvoldoende rendement uit je cloud kansen te halen.
  3. Ten derde: goede besluitvorming over cloud beslissingen en investeringen. Dat moet snel genoeg gaan, en niet worden verlamt door oeverloze discussies. Maar ongeleide projectielen moeten ook tijdig op de radar komen te staan.
  4. Ten vierde: effectief met cloud omgaan vergt goede architectuur keuzes.  Niet alleen de cloud oplossing moet verstandig in elkaar zitten, maar de koppeling met de bestaande IT ook. Dat gaat iets verder dan een VPN.

En zo zijn er nog een paar stappen.

Ook het idee dat het allemaal wel wat sneller en veiliger kan? Kom naar mijn aanstaande cloud security training, of bel me voor een nadere afspraak. Er is meer mogelijk dan op mijn kalender past.

Doe een GRATIS training

Ben je nog niet zeker of een volledige CCSK-cursus iets voor jou is? Probeer dan mijn gratis training. Het geeft een goed overzicht van alle onderwerpen die in de complete cursus aan bod komen. En je komt erachter of het behalen van de CCSK-certificatie bij jouw wensen en situatie past.

Bovendien is het helemaal gratis! Klik op de knop en zet je eerste stap richting CCSK v4.

Geef een reactie