Close

Wat maakt een cloud dienst waardevol?

Wat maakt een cloud dienst waardevol? Wat maakt een cloud dienst riskant?

Als we dat weten kunnen we bijvoorbeeld de dienst meer waardevol en minder riskant maken.

In de afgelopen jaren heb ik veel cloud trainingen gegeven, en meer en meer raak ik er van overtuigd dat het antwoord op die vragen ligt in de essentiële karakteristieken of kenmerken van cloud computing. Ieder voor zich, en in combinatie, leiden ze tot nieuwe manieren om it dienstverlening af te nemen. En nieuwe manieren kunnen nieuwe waarde op leveren.

Neem bijvoorbeeld het kenmerk zelfbediening (on-demand self-service). Dat leidt tot business voordelen, als daardoor sneller de middelen beschikbaar komen voor het bedrijfsproces van de consumer. Hetzelfde kenmerk kan echter ook risico’s leiden, zoals ongebreidelde consumptie en ongecontroleerde kosten. U kent de uitspraak van onze nationale voetbalfilosoof: elk voordeel heb zijn eigen nadeel.

In mijn workshop ‘cloud business innovatie’ gaan we uitgebreid in op alle kenmerken van cloud computing en worden diverse cases doorgewerkt. Dat is een goede start voor het maximaliseren van het nut van cloud en het minimaliseren van risico.

In mijn recentste workshop zeiden de deelnemers dat dit voor dienstontwikkelaars, account managers en service managers uitermate nuttig is.

Meer weten over de inhoud, of over de volgende gelegenheid deze workshop te doen? Kijk op https://www.clubcloudcomputing.com/nl/cloud-business-innovation/

Geef een reactie